မဂၤလာပါဗ်ာ...အညာမီးဖိုေခ်ာင္မွေႏြးေထြးစြာၾကိဳဆုိပါတယ္..

Thursday, July 4, 2013

ငံျပာရည္ေၾကာ္နဲ႔ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ျပဳတ္တုိ႔စရာ...

ဒီတစ္ခါေတာ့ငံျပာရည္ခ်က္နဲ႔ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ျပဳတ္ျပီးတုိ႔စားပါတယ္။ေရာက္ကတည္းကေတြ႔ေနတာၾကက္ဟင္း
ခါးရြက္ေတြကိုအခုမွပဲ၀ယ္စားျဖစ္ပါတယ္။သူတုိ႔လူမ်ဳိးေတြကေတာ့ဘာနဲ႔ခ်က္စားလဲမေျပာတတ္ပါဘူး။ၾကက္ဟင္း
ခါးရြက္ေတြ၀ယ္တာခဏခဏေတြ႔ဖူးတယ္။

ငံျပာရည္ခ်က္စပ္စပ္ေလး...

အခါးၾကိဳက္တဲ႔သူေတြအတြက္ေတာ့ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကလည္းစားလို႔ေကာင္းတဲ႔အရြက္တစ္မ်ဳိးပါပဲ။ငါးပိေလးနဲ႔
ေၾကာ္စားရင္လည္းခါးခါးေလးနဲ႔စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးဆုိလည္းေကာင္းပါတယ္။ဟင္းခ်ဳိဆုိရင္
ေတာ့အခါးအရသာပိုပါတယ္။က်ဳပ္ကေတာ့ျပဳတ္ျပီးတုိ႔စရာအျဖစ္စားရတာကိုသေဘာက်တယ္ဗ်ာ။
ငံျပာရည္ခ်က္ကလည္းေနာက္ရက္ပါထားလို႔ရေအာင္ဆီနဲ႔ပဲေၾကာ္လိုက္တာပါ။ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားနဲ႔ငရုတ္သီး
ေျခာက္မႈန္ရယ္၊ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္းရယ္ေရာျပီးေၾကာ္ထားပါတယ္။ပံုမွန္အတုိင္းခ်က္ရင္ေတာ့ၾကက္သြန္နီနဲ႔
ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတာကိုအရင္ဆီသတ္ျပီးၾကက္သြန္ႏြမ္းတဲ႔အခ်ိန္ငရုတ္သီးနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴေရာ
ေထာင္းထားတာကိုထည့္အနံ႔ေမႊးလာေတာ့ငံျပာရည္ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ေရကေလးဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး
အရည္က်ဲေလးခ်က္တာကပံုမွန္ပါပဲ။

အမည္မသိအခ်ဥ္သီးခ်က္....

ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ျပဳတ္နဲ႔သခြားသီးတုိ႔စရာ...
ဟိုတစ္ခြက္ေတာ့ဘာသီးလည္းမေခၚတတ္ပါဘူး။ျမန္မာျပည္ကေဇာင္းလ်ားသီးနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္အသီးေလးေတြပါပဲ။
အခ်ဥ္အရသာနဲ႔မုိ႔စားလို႔ေတာ့ေကာင္းပါတယ္။အစ္မတစ္ေယာက္ခ်က္ထားတာပါ။ေမာင္ႏွမတစ္ေတြစုျပီးစား
ျဖစ္တဲ႔ထမင္း၀ိုင္းေလးမုိ႔သူ႔ဟင္းတစ္ခြက္ကိုယ့္ဟင္းတစ္ခြက္နဲ႔ထမင္းစားလို႔ျမိန္တဲ႔ထမင္း၀ိုင္းေလးျဖစ္ခဲ႔ပါတယ္။
ေနာက္တစ္ခြက္ကေတာ့ဘူးသီးဟင္းခါးပါ။အဲ႔ဒါလည္းအခ်ဥ္သီးခ်က္တဲ႔အစ္မခ်က္လာတာပါ။ဟင္းစပ္ေလးက
တြဲဖက္မိတာမို႔စားလို႔အေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
 
အသားဟင္းဗလာ...ထမင္းႏွစ္ခါထည့္ရတဲ႔ထမင္း၀ိုင္းေလးပါ....
အညာမီးဖိုေခ်ာင္ကိုလာလည္ရင္းသံုးေဆာင္သြားၾကပါအံုးဗ်ာ။

အညာအိုးသူၾကီး...

No comments:

Post a Comment