![]() |
ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔အညာဟင္းစပ္ေလးတစ္မ်ဳိးပါ... |
ပူပူေလးကိုတြဲဖက္ျပီးဧည့္ခံလိုက္ပါတယ္ဗ်ာ။အညာမွာကေတာ့အသီးအရြက္ကိုပဲအားျပဳျပီးစားေသာက္ၾက
ရတာမို႔အသားဟင္းဆုိရင္အလွဴတို႔မဂၤလာေဆာင္တုိ႔မွစားရတတ္ပါတယ္။ေန႔စဥ္စားေသာက္ရာမွာေတာ့
ရာသီအလိုက္ေပၚတတ္တဲ႔အသီးအရြက္ေလးေတြနဲ႔အဆင္ေျပသလိုခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ၾကရတယ္။ကိုယ္တိုင္
စိုက္ပ်ဳိးတဲ႔အပင္ေလးေတြကေနခူးဆြတ္ႏိုင္တာမို႔ေစ်းဖိုးလည္းသက္သာတာေပါ့ဗ်ာ...။ဒီေန႔ေတာ့ၾကက္ဟင္းခါး
သီးကိုအညာခ်က္ေလးခ်က္စားျဖစ္တယ္။ၾကက္ဟင္းခါးသီးကလည္းေတြ႔ဖူးတာေတြမ်ားေတာ့ဘယ္လိုအမည္
တတ္ရမယ္မသိဘူး။ရြာမွာဆုိရင္ေတာ့ေတာထဲမွာေပါက္တတ္တဲ႔ၾကက္ဟင္းခါးသီးပုလံုးလံုးေလးေတြကိုအရိုင္း
သီးလို႔ေခၚတယ္။အိမ္မွာစိုက္တဲ႔ၾကက္ဟင္းခါးသီးကေတာ့အေတာင့္ရွည္မ်ိဳးပါ။အိမ္မွာစိုက္တာကိုပဲအရိုင္းသီး
ထက္ၾကီးျပီးအေတာင့္ရွည္မ်ဳိးထက္အရြယ္အစားငယ္တဲ႔ၾကက္ဟင္းခါအပုသီးေလးေတြလည္းရွိပါေသးတယ္။
က်ဳပ္ကေတာ့အေတာင့္ရွည္မ်ဳိးထက္ေတာထဲကအရိုင္းသီးနဲ႔အပုသီးကိုပိုၾကိဳက္ပါတယ္။စားရတဲ႔အရသာက
ဟင္းပိုေလးတယ္စားျပီးရင္အိပ္လို႔လည္းေကာင္းလို႔ပါ။
မိုးတြင္းႏြားထြက္ေက်ာင္းရင္ေတာၾကက္ဟင္းခါးသီးအရိုင္းေလးေတြရွာျပီးခူးဆြတ္ရတာအရမ္းေပ်ာ္ဖို႔ေကာင္းပါ
တယ္။ရလာတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလးေတြကိုအိမ္ေရာက္ရင္အေမကထက္ျခမ္းခြဲျပီးေတာ့ဆားနဲ႔နယ္ေဆး၊ငါးပိ
ႏိုင္ႏိုင္ေလးန႔ဲငရုတ္သီးစပ္ေလးခ်က္ေကၽြးတတ္ပါတယ္။တခါတေလလည္းမီးဖိုထဲမွာမီးဖုတ္ျပီးေတာ့ငါးပိေလးနဲ႔
ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးေထာင္းေကၽြးပါတယ္။
ေကာင္းပါတယ္။စားျပီးရင္ေတာ့အေၾကာတက္တတ္လို႔အိပ္လို႔လည္းေကာင္းပါတယ္။အသက္ၾကီးတဲ႔သူေတြ
အတြက္ေတာ့သိပ္စားလို႔အဆင္မေျပပါဘူး။ငယ္ရြယ္တဲ႔သူေတြအတြက္ကေတာ့ခုခံအားေကာင္းတုန္းမို႔ျပႆ
နာမရွိလွပါဘူး။
သတိထားမိလာေတာ့မေျပာတတ္ဘူးဗ်။ၾကက္ဟင္းခါးသီးရဲ႕အခါးဓာတ္ကအခ်ဥ္နဲ႔ေတြ႔ရင္ပိုျပီးခါးပါတယ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္းစားျပီးအခ်ဥ္ရည္ေသာက္ကိုေသာက္ၾကည့္ရင္သိသာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ပိုျပီးမခါးေအာင္
ဟင္းခ်ဳိဟင္းေလးနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးရင္ထမင္းျမိန္ပါတယ္။
![]() |
ၾကက္ဟင္းခါးသီးငရုတ္သီးစပ္အညာခ်က္.... |
ခဏထားပါတယ္။ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးကိုပါးပါးလွီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေနေတာ္ႏွစ္လံုးကိုလည္းပါးပါးလွီးျပီးဒယ္ထဲ
ကိုထည့္၊ငါးပိ၊ဆား၊နႏြင္း၊အေရာင္တင္အနည္းငယ္စီထည့္ျပီးဆီနဲ႔ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးလံုးပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္
သီးနဲ႔ၾကက္သြန္က်က္ေတာ့အေစာကနယ္ထားတဲ႔ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုေရးေဆးျပီးထည့္ပါတယ္။ၾကက္ဟင္းခါး
သီးထည့္ျပီးေတာ့ဒယ္အိုးကိုငါးမိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ၾကက္ဟင္းခါးသီးဖတ္ေလးေတြက်က္တဲ႔
အခါငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴညက္ေအာင္ေထာင္းထားတာကိုထည့္ျပီးေမႊပါတယ္။ဒယ္အိုးဖံုးကိုခဏျပန္ဖံုး
ထားျပီးမီးဖိုေပၚမွခ်ပါတယ္။ဒါဆုိရင္ေတာ့ရိုးရိုးေလးနဲ႔အရသာရွိတဲ႔အညာၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္ေလးတစ္ခြက္
အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။
![]() |
ပီေလာရြက္ |
ခ်က္ရင္စားလို႔ပိုေကာင္းပါတယ္။အညာမွာေတာ့အဲ႔ဒါေတြကေစ်းၾကီးတာမို႔ထည့္မခ်က္ပါဘူး။ထည့္ႏိုင္ရင္ပိုစား
ေကာင္းတယ္သိေစခ်င္လုိ႔ပါဗ်ာ။အခုခ်က္ထားတဲ႔ထဲမွာေတာ့အေမထည့္ေပးလိုက္တဲ႔ပုစြန္ေျခာက္ေလးမကုန္
ေသးလို႔ေရစိမ္ေထာင္းျပီးအနည္းငယ္ထည့္ထားပါတယ္။ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ထမင္းအေတာ္ျမိန္တဲ႔ဟင္းေလး
တစ္ခြက္ပါ။
![]() |
ဒန္႔သလြန္ရြက္ |
ကလြဲျပီးမစားရတာအေတာ္ကိုၾကာပါျပီ။ဒီမွာေစ်းထဲကိုေရာက္ေတာ့ပီေလာရြက္ေတြေတြ႔တာနဲ႔၀ယ္ျပီးခဏခဏ
ဟင္းခ်ဳိခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ဒန္႔သလြန္ရြက္ကလည္းေစ်းမွာေပါေပါရလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။ဟင္းခ်ဳိအတြက္က
ေတာ့မခက္ပါဘူး။ဟင္းခ်ဳိခ်က္မည့္အုိးထဲမွာေရသင့္ေတာ္ယံုထည့္ျပီးၾကက္သြန္နီတစ္လံုး၊ငါးပိအနည္းငယ္၊ဆား
နဲ႔အရသာမႈန္႔ထည့္ျပီးပြက္ေအာင္တည္ပါ။ေရက်က္တဲ႔အခါသင္ထားတဲ႔ပီေလာရြက္နဲ႔ဒန္႔သလြန္ရြက္ကိုထည့္ျပီး
ဟင္းအိုးပြက္ေတာ့ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာေလးအုပ္ျပီးမီးဖိုေပၚကခ်ပါ။ရံုပတီသီး၊ပဲသီးစတာေတြလည္း
ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။သူတုိ႔ကိုထည့္မည္ဆုိရင္ေတာ့ဟင္းရြက္မထည့္ခင္အရင္ထည့္ပါ။ဒါဆုိရင္ေတာ့ၾကက္ဟင္းခါး
သီးဟင္းေလးနဲ႔တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္မည့္ပီေလာဒန္႔သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးရပါျပီဗ်ာ...။
![]() |
ပီေလာဒန္႔သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ဳိပူပူေလး... |
ေလးေတြကိုယ္တုိင္းခ်က္စားၾကည့္ၾကပါလုိ႔တိုက္တြန္းပါတယ္ဗ်ာ။
ေလးစားမႈျဖင့္
အညာအိုးသူၾကီး
အညာအုုိးသူၾကီးေရ..
ReplyDeleteလာလည္သြားပါတယ္။
ေနာက္လည္းမ်ားမ်ားခ်က္မ်ားမ်ားတင္ပါေနာ္။
အညာဟင္းေတြသေဘာက်ပါတယ္။
ေရႊညာသားေလးဘေလာက္ကေနေရာက္လာတာပါ။
အုုိင္အိုုရာ
အညာဟင္းေတြကုိႀကိဳက္ပါတယ္ မ်ားမ်ားခ်က္ပီး မ်ားမ်ားသာတင္ အားေပးေနတယ္
ReplyDeleteအခု ၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္ေလးေရာ ဟင္းခ်ိဳေလးကပါ စားခ်င္စရာေလး